Дома > Вести > Вести од индустријата

Разликата помеѓу латекс балон и обичен балон?

2022-12-01

Разликата помеѓу латекс балон и обичните балони:

1. Материјална разлика:
Голема е разликата во материјалот на балоните од алуминиумска фолија и балоните од латекс. Балон од алуминиумска фолија: балон направен од метален филм. Балон од латекс: Тоа е еден вид балон направен од гумен материјал, па затоа има очигледни разлики во нивните материјали.

2. Разликата помеѓу обликот, бојата и моделот:
Бидејќи начинот на производство е различен, формата, бојата и моделот на балоните од двата материјали се различни.

Балон од алуминиумска фолија: бојата е релативно богата, има многу бои за избор и има многу дезени, а може да се направи и според барањата. Дополнително, формата е променлива, и може да се направат различни форми, без разлика дали се работи за животни, знаци, букви, бројки итн. Може да се направи, па многу играчки за балони се направени од балони од алуминиумска фолија.

Балон од латекс: Боите наБалон од латекссе исто така разновидни, а балоните од латекс се поделени на популарни бои, кристални бои, бисерни бои и флуоресцентни бои. Ќе има различни ефекти, но ќе има помалку модели. А формите се само тркалезни, во облик на срце и магични ленти, па најчесто се користат за украсување.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept